Vilken åldersgräns har ni vid anställning?

Finns det någon gräns för anställning vid en viss ålder?

Kommentarer

 • Hej Marcus,

  Tack för din fråga till oss!

  Läkare Utan Gränser anställer i regel endast personer som är 18 år och äldre. Ett undantag från denna regel är under sommarmånaderna då vi ofta tar in sommarjobbare, för en period om upp till max en (1) månad, som kan vara 16-18 år. De är oftast förmedlade via någon av kommunerna i Stockholmsområdet. Andra sammanhang i vilka vi kan anlita personer som är under 18 år är som praktikanter eller för prao för en kortare period. Som praktikant eller prao har man alltid en handledare och arbetet som utförs är inte förenat med några formella prestationskrav.

  Varmt tack och allt gott!

  Vänliga hälsningar,
  Rekrytering Program
  (Uppdaterad )
 • Hej! Jag har en följdfråga gällande ålder, Gick i pension från en tjänst som HRansvarig i Region Östergötland i sept vid 66 års ålder. Eftersom jag bedömer att jag lever upp till de krav som ställs undrar jag om ni har ngn övre åldersgräns?
  Anna Skigens
 • Hej Anna,

  Tack för din fråga! På grund av försäkringar har vi generellt en åldergräns på 65 år, men det beror också på din hälsa. Du diskvalificeras inte automatiskt daegn du fyller 65 år så att säga. Det är inidviduellt. Du kan ansöka ändå och vi gör en helhetsbedömning utifrån din profil.

  Allt gott,
  Rekrytering Program
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.