Hur fungerar boende för utsänd personal?

Hej!
Jag håller på med en novell just nu om en kvinna som arbetat inom verksamhet likt Läkare utan gränser. Hon är påväg hem till sverige just nu. Men gör lite research just nuI min text försöker jag väva in hur hon hade det på plats. Men får inte fram någon info om hur era arbetare bor. Bor dom på hotell eller hus som är typiskt för platsen eller i tält? Eller hur fungerar det när de är ute i fält?

Jag kommer inte nämna något namn på vilken organisation hon arbetar för, det är inte väsentligt. Men vill ändå att det ska vara trovärdigt.
Michaela Lejonberg

Kommentarer

 • Hej Michaela,

  Vår internationella mobila personal bor oftast enligt standarden på plats. Dvs i vissa länder bor vi i hyreshus och i andra i lerhyddor (byggda enligt lokal standard). I vissa länder har vi ett compound/en gård med vårt boende, kontor och ibland t.o.m. sjukhus på samma ställe t.ex. på landsbyggden och i underutvecklade förhållanden (då har vi oftast byggt vårt compound själva). På andra ställen får vi åka emellan boende och arbetet t.ex. i urbana förhållanden. Allt beror på vad som det finns tillgång till på plats, hur länge vi tror att vi kommer att stanna och hur säkerhetssituationen ser ut.

  Vi har dock priviligeriet att alltid ha tillgång till rent vatten och electrictet för att kunna hålla hög standard på vår verksamhet och hålla vår personal utvilad (oavsett vad som är standarden på plats).

  På platser där vi ännu inte startat upp projekt, händer det att vi bor på hotel eller campar tills dess att vi kan garantera ett mer passande långsiktigt boende.

  Hoppas det besvarade din fråga?
  Lycka till med skrivandet.

  Med vänliga hälsningar / Anette
  Anette Uddqvist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Vi sparar de uppgifter du registrerat här för administration av din gåva samt för att kunna kontakta dig med aktuell information från oss. Läs gärna mer i vår integritetspolicy! https://www.lakareutangranser.se/var-integritetspolicy